Védd a környezetet, használj talajcsavart!

A környezetvédelem és a fenntarthatóság egyre nagyobb szerepet kapnak napjainkban. Ma már építkezés során is lehetőség van arra, hogy környezettudatos megoldásokat válasszunk. Ilyen például a talajcsavar, amely egy időtálálló, környezetbarát alternatíva a betonozás kiváltására.
Védd a környezetet, használj talajcsavart!

A talajcsavarral csökkenthető az energiafelhasználás és a károsanyag-kibocsátás

A talajcsavar használatának egyik legnagyobb pozitívuma, hogy nem igényel komolyabb földmunkát, ami a környezet szempontjából meglehetősen előnyös.

Egyrészt ilyen módon nem kell megbolygatni az ökoszisztémát, másrészt elkerülhető a kitermelt föld elszállítása, amelyekhez egyébként konténereket kellene használni, és teherautón szállítani a hátramaradó földet.

Így amellett, hogy a talajcsavar használata gyors és olcsó (hiszen a talajcsavar ár minden esetben alacsonyabb, mint a betonmunka költsége), kevesebb energiabefektetést igényel, és kisebb károsanyag-kibocsátással jár, mint a betonozás.

A talajcsavar kiváltja a cement használatát

Sokan nem tudják, de a cementgyártás egyike azon tevékenységeknek, amellyel az ember a legerőteljesebben szennyezi a környezetet, ugyanis az egyik legnagyobb szén-dioxid kibocsátó iparágról van szó.

Az eljárás során számos káros anyag is felszabadul, mint például kén-dioxid, nitrogén-oxidok, hidrogén-fluoridok, illetve nehézfémek.

A talajcsavarok használatával kisebb építmények esetében kiváltható a betonozás, így a cementfelhasználás elkerülhető vagy minimalizálható az építkezés során.

A talajcsavar újrahasznosítható

Költözés esetén a talajcsavar könnyedén eltávolítható, illetve szükség esetén áthelyezhető másik helyre anélkül, hogy maradandó nyomot hagyna a környezetben, vagy bármilyen módon károsítaná azt.

Nincsenek földmunkák, nincs hulladék, se felszabaduló káros anyagok, amelyek károsítják az élő környezetet.

Ezzel szemben a betonalap csak nehezen, további környezetromboló eljárások segítségével távolítható el, melynek során hulladék termelődik, nő a károsanyag-kibocsátás, sőt még a talaj ökoszisztémájában is károkat okozhatunk.

Ha pedig ez nem történik meg, az ottmaradó betonalap negatív hatással van a természetre, ráadásul a látképet is elcsúfítja.


Válassza Ön is a környezetbarát alternatívát!

Amennyiben Önnek is fontos a környezet és az élővilág megóvása, és szeretné fenntartható módon és környezettudatosan megoldani az építkezést, nézzen körül az Ecotrex webshop kínálatában!

Ha segítségre van szüksége a megfelelő talajcsavarok kiválasztásában, kérje az ügyfélszolgálat segítségét, akik minden kérdésére választ adnak!

Ráadásul igény szerint a szállításban és a csavarok telepítésében is segítenek.

Média partner: DLX MEDIA marketing ügynökség

Kapcsolódó cikkek

Népszerűtlen, de fontos rovar a darázs

Népszerűtlen, de fontos a darázs a ház körül

A méhek mellett ők is megérdemelnék az elismerést.

A hínáros takarmány képes csökkenteni a szarvasmarhák metánkibocsátását

A hínáros takarmány képes csökkenteni a szarvasmarhák metánkibocsátását

Az üvegházhatású gáz kibocsátásának csökkentésében nagy szerepet játszhat a takarmány összetételének módosítása.