Gyakori növények a kertünkben, amik megmérgezhetik kedvenceinket

Az alábbiakban bemutatunk néhány olyan a kertekben gyakori vendéget, ami súlyos egészségügyi problémákat okozhat kedvenceinknek.
Mérgező növények a kertünkben

Ahhoz, hogy megóvjuk kedvenceinket, érdemes az alábbi the spruce által közölt listát elolvasni, ami bár nem teljes, de így is nagy hasznára válthat a gazdiknak. Akadnak olyan növények is az alábbi felsorolásban, amik nem kizárólag a kutyákra, hanem a macskákra és az emberekre is veszélyes lehet. Továbbá nem minden növény teljes egészében veszélyes, akad olyan, aminek csak a magja, míg a másiknak csak a levele.

Akadnak gyomok, virágok, bokrok és fák is a felsorolásban, amikről ha tudjuk, hogy nőnek arrafelé, amerre mi is gyakran megfordulunk kedvencünkkel, esetleg a kertünkben is, akkor érdemes a baj elébe menni.

Az illatos és szép tavasz hírnökei, a jácint és a tulipánok veszélyesek, éppígy a liliom és az óriásdíszhagyma, különösen ügyeljünk rájuk. A leánder, a magyal, az aranyeső és a tölgyfa is okozhat bajt, éppen ahogy az alma, pontosabban a cianid tartalmú magja. Akadnak olyan növények is, amik nem okoznak meglepetést, hiszen közismert róluk, hogy mérgezőek. Ilyen az írisz, a gyűszűvirágfélék, gyöngyvirág, árnyliliom, krizantém, keleti hunyor, szívvirág, sisakvirág és a közönséges cickafark.


Képek: Unsplash

Talán nem is gondolnánk, de a közönséges borostyán, a hajnalka, az erdei iszalag, a lilaakác, a keleti fafojtó és a háromkaréjú vadszőlő is veszélyesek lehetnek, de a begónia és a sétányrózsa is. A hortenzia, a tiszafa, a hegyi babér, a havasszépe, a kerti mályvacserje, a puszpáng, fagyal, boroszlán, japán babérhanga is, de a szárnyas kecskerágó szintén. Figyeljünk továbbá a ricinusra, a taróra, a papagájvirágra és az angyaltrombitára és a kontyvirágfélékre.

Kapcsolódó cikkek

Mérgező növények a kertünkben

Gyakori növények a kertünkben, amik megmérgezhetik kedvenceinket

Különösen a kutyák számára jelentenek veszélyt bizonyos növények.

Hogyan védekezzünk a poloskák ellen?

Hogyan védekezzünk a poloskák ellen?

Több módszer is létezik, amivel megóvhatjuk magunkat a nem kívánt társaságuktól.

Így csalogassuk kertünkbe a hasznos rovarokat

Így csalogassuk kertünkbe a hasznos rovarokat

A veteményesben is elkél a minimum hatlábú segítség.