5 kéziszerszám, amire minden kertésznek szüksége van

Az egyik legfontosabb dolog, amire minden kertésznek szüksége van, a kéziszerszámok.
5 kéziszerszám, amire minden kertésznek szüksége van

A kis fák metszésétől kezdve a talaj kiásásáig és a gyomok eltávolításáig mindenre használhatóak. Egyes kerti szerszámok speciálisabbak, és speciális felhasználási területekkel rendelkeznek, míg mások több különböző feladatra is használhatók. Nem számít, milyen kertészeti igényei vannak, ezek a szerszámok elengedhetetlenek a szerszámos kamrában.

A kézi kapa az egyik legfontosabb kéziszerszám minden kertész számára. Ez a szerszám elengedhetetlen az ültetéshez, átültetéshez és a cserepezéshez. Győződjön meg róla, hogy minőségi kézi kapát vásárol, amely erős pengekötéssel és kényelmes fogással rendelkezik. Ez megakadályozza, hogy a keze elfáradjon, és lehetővé teszi, hogy teljes mértékben uralni tudja a szerszámot.

A kerti villa egy másik sokoldalú eszköz. Használható a tömörödött talaj feltörésére, a gyepszőnyeg levegőztetésére és a magok elültetéséhez szükséges lyukak kialakítására. A villa hasznos a talajkezelések összekeveréséhez és a gyomok kiásásához is. Rövid nyele is van, ami megkönnyíti a kezelést, és nem foglal sok helyet a kerti fészerben.

Egy másik nélkülözhetetlen kéziszerszám az ásó. Az ásók számos formában és méretben kaphatók. Válasszon egyet, amelyik megfelel az Ön kertészeti igényeinek. Ez az eszköz hasznos a hagymák gödreinek ásásánál és az átültetésnél. Tartós, rozsdamentes nyele kiválóan alkalmas a gyep felemelésére és a kisebb földhalmok kiásására.

A metszőollók szintén nélkülözhetetlen kéziszerszámok. Egy jó metszőolló segítségével mindenféle növényi ágat meg tud metszeni. Ez a szerszám ergonomikus, kézbe illeszkedő kialakítással és edzett acélból készült pengével rendelkezik. A svájci gyártmányú Felco F-2 egy kiváló minőségű metszőolló, amelyet kifejezetten ajánlunk.

A kapa egy másik nélkülözhetetlen kéziszerszám. A kapa egy speciális kéziszerszám a rögök feltörésére. Mindkét végén fogakkal rendelkezik, és a nedves talajban működik a legjobban. A kapa a gyomláláshoz és a sekély árkok ásásához is hasznos.

A fejszék szintén hasznos kéziszerszámok. Fából, üvegszálból vagy acélból készült nyéllel rendelkeznek. A fejszék hasznosak hasításhoz, aprításhoz és akár fák kivágásához is. Különböző típusú fejszék állnak rendelkezésre, és érdemes figyelmesen elolvasni a használati útmutatót. A fejszék sokféle méretben és formában kaphatók.

A kézi kapa egy másik eszköz, amelyre minden kertésznek szüksége van. Fontos, hogy attól függően válasszon egyet, hogy egy nagy gödröt vagy egy kisebbet tervez-e kiásni a magok elültetéséhez. Győződjön meg róla, hogy a szerszám tartós és könnyen tisztítható. A rozsda megelőzése érdekében száraz helyen is kell tárolni.

A talicska hasznos a talaj, a kövek és a törmelék elszállításához is. Egy stabil talicska megkímélheti a hátát, és lehetővé teszi, hogy más feladatokat is elvégezzen, miközben a keze szabad.

Létrák webáruházban szintén kaphatók, állólétrák, csuklóslátrák, falétrák és támasztólétrák, állványok is.

Kapcsolódó cikkek

Növények szárazság idejére

Növények szárazság idejére

Az átalakuló időjárás a kertek növényzetét is formálja. De mi éli túl az aszályt?

Sokoldalú csodaszer a kiskertben is a hagymahéj

Sokoldalú csodaszer a kiskertben is a hagymahéj

Ezek ismeretében többé nem pazaroljuk el az eddig mostohának tartott részét a hagymának.

Mérgező növények a kertünkben

Gyakori növények a kertünkben, amik megmérgezhetik kedvenceinket

Különösen a kutyák számára jelentenek veszélyt bizonyos növények.