5 kéziszerszám, amire minden kertésznek szüksége van

Az egyik legfontosabb dolog, amire minden kertésznek szüksége van, a kéziszerszámok.
5 kéziszerszám, amire minden kertésznek szüksége van

A kis fák metszésétől kezdve a talaj kiásásáig és a gyomok eltávolításáig mindenre használhatóak. Egyes kerti szerszámok speciálisabbak, és speciális felhasználási területekkel rendelkeznek, míg mások több különböző feladatra is használhatók. Nem számít, milyen kertészeti igényei vannak, ezek a szerszámok elengedhetetlenek a szerszámos kamrában.

A kézi kapa az egyik legfontosabb kéziszerszám minden kertész számára. Ez a szerszám elengedhetetlen az ültetéshez, átültetéshez és a cserepezéshez. Győződjön meg róla, hogy minőségi kézi kapát vásárol, amely erős pengekötéssel és kényelmes fogással rendelkezik. Ez megakadályozza, hogy a keze elfáradjon, és lehetővé teszi, hogy teljes mértékben uralni tudja a szerszámot.

A kerti villa egy másik sokoldalú eszköz. Használható a tömörödött talaj feltörésére, a gyepszőnyeg levegőztetésére és a magok elültetéséhez szükséges lyukak kialakítására. A villa hasznos a talajkezelések összekeveréséhez és a gyomok kiásásához is. Rövid nyele is van, ami megkönnyíti a kezelést, és nem foglal sok helyet a kerti fészerben.

Egy másik nélkülözhetetlen kéziszerszám az ásó. Az ásók számos formában és méretben kaphatók. Válasszon egyet, amelyik megfelel az Ön kertészeti igényeinek. Ez az eszköz hasznos a hagymák gödreinek ásásánál és az átültetésnél. Tartós, rozsdamentes nyele kiválóan alkalmas a gyep felemelésére és a kisebb földhalmok kiásására.

A metszőollók szintén nélkülözhetetlen kéziszerszámok. Egy jó metszőolló segítségével mindenféle növényi ágat meg tud metszeni. Ez a szerszám ergonomikus, kézbe illeszkedő kialakítással és edzett acélból készült pengével rendelkezik. A svájci gyártmányú Felco F-2 egy kiváló minőségű metszőolló, amelyet kifejezetten ajánlunk.

A kapa egy másik nélkülözhetetlen kéziszerszám. A kapa egy speciális kéziszerszám a rögök feltörésére. Mindkét végén fogakkal rendelkezik, és a nedves talajban működik a legjobban. A kapa a gyomláláshoz és a sekély árkok ásásához is hasznos.

A fejszék szintén hasznos kéziszerszámok. Fából, üvegszálból vagy acélból készült nyéllel rendelkeznek. A fejszék hasznosak hasításhoz, aprításhoz és akár fák kivágásához is. Különböző típusú fejszék állnak rendelkezésre, és érdemes figyelmesen elolvasni a használati útmutatót. A fejszék sokféle méretben és formában kaphatók.

A kézi kapa egy másik eszköz, amelyre minden kertésznek szüksége van. Fontos, hogy attól függően válasszon egyet, hogy egy nagy gödröt vagy egy kisebbet tervez-e kiásni a magok elültetéséhez. Győződjön meg róla, hogy a szerszám tartós és könnyen tisztítható. A rozsda megelőzése érdekében száraz helyen is kell tárolni.

A talicska hasznos a talaj, a kövek és a törmelék elszállításához is. Egy stabil talicska megkímélheti a hátát, és lehetővé teszi, hogy más feladatokat is elvégezzen, miközben a keze szabad.

Létrák webáruházban szintén kaphatók, állólétrák, csuklóslátrák, falétrák és támasztólétrák, állványok is.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan termeszthetünk édesburgonyát otthon?

Hogyan termeszthetünk édesburgonyát otthon?

Az édesburgonya termesztése otthon izgalmas és kihívást jelentő projekt lehet, és számos előnnyel jár, például friss, házilag termesztett édesburgonya elérhetősége.

Mérgező növények a kertünkben

Gyakori növények a kertünkben, amik megmérgezhetik kedvenceinket

Különösen a kutyák számára jelentenek veszélyt bizonyos növények.

Sokoldalú csodaszer a kiskertben is a hagymahéj

Sokoldalú csodaszer a kiskertben is a hagymahéj

Ezek ismeretében többé nem pazaroljuk el az eddig mostohának tartott részét a hagymának.