Sokoldalú csodaszer a kiskertben is a hagymahéj

A legtöbbünkben fel sem merülne, mennyi haszna van ennek az olcsó csodaszernek.
Sokoldalú csodaszer a kiskertben is a hagymahéj

Sok olyan rejtett tulajdonsága van az általában csak a konyhai hulladék szerepét játszó hagymahéjnak, amire az ember nem is gondolna. Arról talán a rutinosabb szakácsok már hallottak, hogy ízesebb lesz tőle a rizs, ha héjában főzzük a húslevesben – és nem felejtjük el kiszedni az elkészülte után – akkor annak is jobb zamata lesz, illetve iható teaként, használható színezőanyagként. De a konyhán túl, a konyhakertben például szintén hasznos társunk lehet.

Használjuk mulcsként! Magas tápanyagtartalmával, káliummal és kálciummal látja el a növényeinket, ha a gyorsan bomló száraz hagymahéjjal fedjük le a földet körülöttük.Ahogy az emberek számára is számos jótékony hatással bír a hagymatea, úgy van ez a növényekkel kapcsolatban is. Két-három marék hagymahéjat egy liter vízbe áztatva huszonnégy órára, és megszületik másnapra a növényeknek készül tápanyagforrás, a hagymatrágya. Havonta néhány alkalommal használjuk növényeink földjének javítására a folyadékot.

A komposztálásból éppen az előbbiek miatt sem érdemes kifelejteni ezt a tápanyagokban dús részt, csak arra ügyeljünk, hogy a bomlás során felszabaduló szagok ne csábítsanak oda hívatlan vendégeket, aminek érdekében jobb nem a komposzt legtetejére, hanem némileg lejjebb tenni a hagymahéjat.

Kapcsolódó cikkek

A növényeket is segít melegen tartani a modern technológia.

Infrafűtés az üvegházakban

A növényeket is segít melegen tartani a modern technológia.

Mérgező növények a kertünkben

Gyakori növények a kertünkben, amik megmérgezhetik kedvenceinket

Különösen a kutyák számára jelentenek veszélyt bizonyos növények.

5 kéziszerszám, amire minden kertésznek szüksége van

5 kéziszerszám, amire minden kertésznek szüksége van

Az egyik legfontosabb dolog, amire minden kertésznek szüksége van, a kéziszerszámok.