Infrafűtésre váltanál? Ezek az előnyei!

A fejlesztés, fejlődés, az innovációk beépítése mindig nagyon jó ötlet!
Infrafűtésre váltanál? Ezek az előnyei!

Ha ezzel még anyagi muníció is spórolható, akkor pláne érdemes élni a változtatás lehetőségével. Nézzük is meg közelebbről, mi az, amit az infravörös sugarak hozzáadhatnak a mindennapokhoz!

Íme, feketén-fehéren, hogy miért éri meg váltani!

A tradicionális fűtési rendszerek, például konvektorok, radiátorok, illetve a padlófűtés által biztosított üzemelés sajátossága, hogy a levegő felmelegítésén keresztül teremtik meg a jobb hőérzetet. Vagyis előbb a levegőt kell egy adott hőmérsékletre felmelegíteni, aztán majd a levegő melegíti tovább a tárgyakat, testeket, kialakítva ezzel az ideális komfortérzetet. Ehhez képest az infra fűtés a napra hasonlít, illetve arra, ahogy a nap felmelegíti a Földet. Ugyanis az infravörös sugarakat előbb a tárgyak, testet nyelik el, amik, miután átmelegedtek, továbbadják a hőt a levegőnek, ezzel azt is felmelegítve.

A gyakorlatban ennek a különbségnek óriási a jelentősége, hiszen az infravörös sugarak általi felmelegedés gyors, jóformán azonnal érzékelhető, és határozottan kellemes. Így még akkor is élvezhető a meleg, ha a szoba hőmérséklete egyébként 2-3 fokkal alatta van a megszokottnak. Ezért van az, hogy az infra technológia nemcsak azért előnyös választás, mert a hőérzet teljesen új szintje tapasztalható meg a segítségével, hanem azért is, mert nem kevés pénz takarítható meg a közbenjárásával, lévén sokkal kevesebb energia elegendő az optimális hőérzet megteremtéséhez és fenntartásához. Mindennek tetejében a technológiát közvetítő variációk még jól is néznek ki, csakhogy a szépérzék kényeztetése se maradjon le az előnyök listájáról.

Tovább is van, folytassuk?

Az előnyök között számtalan egészségügyi pozitívum is megtalálható. Például a fűtőszőnyeg kombinálásával speciális működéséből adódóan a falakat is felmelegíti, így a penésznek végérvényesen búcsút lehet inteni. Ezen kívül a helyiségekben nagymértékben csökkenhet a por koncentrációja, mivel nincsen felfelé szálló meleg levegő, ami magával sodorná a porcicákat. Mindennek fejében a kiépítése gyors, egyszerű és költséghatékony.

Kapcsolódó cikkek

Infrafűtésre váltanál? Ezek az előnyei!

Infrafűtésre váltanál? Ezek az előnyei!

A fejlesztés, fejlődés, az innovációk beépítése mindig nagyon jó ötlet!

A növényeket is segít melegen tartani a modern technológia.

Infrafűtés az üvegházakban

A növényeket is segít melegen tartani a modern technológia.