A NASA űrtechnológiával támogatná a termelőket

Környezetbarát megoldás, ami eközben a termelés elősegítésére is koncentrál. Ennek létrehozása a célja a NASA Harvest és a CropX közös projektjének.
A NASA űrtechnológiával támogatná a gazdálkodókat

A NASA beszámolója szerint a fenntartható gazdálkodás kialakítása a cél az együttműködéssel, ami az amerikai gazdálkodóknak úgy biztosítanának, hogy elérhetővé teszik számukra a szükséges adatokat és információkat. Ezeket a műholddal begyűjtött adatokat biztosítaná a NASA Harvest, amihez az a nélkülözhetetlen tudás társulna, amit a földminőség analitikával foglalkozó CropX biztosítana a talaj vizsgálatával.

Globális cél, hogy a gazdálkodással kapcsolatos döntéshozatalok ezen információk birtokában javuló tendenciát mutassanak, hogy elősegítsék a termelés hatékony, de eközben a környezetre gyakorolt negatív hatások csökkentésével járó módszerének minél gyakoribb alkalmazását.

A tesztidőszak egy arizonai lucernafarmon 12 hónapig tart majd, ahol a NASA műholdjainak segítségével olyan adatokat nyernek majd ki, amikkel könnyebben megismerhető például a vízfelhasználás, a talajminőséggel és a földhasználattal kapcsolatok információk, valamint a hozam előrejelzés.Mivel az emberiség számára, így a mezőgazdaság számára is a talaj állapotának kérdése létfontosságú, ennek egészsége és a tápanyag hasznosítása határozza meg, hogy miként alakulhat az élelmiszerellátás, illetve élelmiszerbiztonság. A termelők munkájának jobb megismerésével könnyebb lesz a hatékonyság növelése is. Az adatokkal való küzdelem a fenntartható jövőért és mezőgazdaságért újabb reményteli példája ez az együttműködés, amihez mindkét fél nagy reményeket fűz.


Kapcsolódó cikkek

Felfújható csónak nem csak halászoknak

Felfújható csónak nem csak halászoknak

Egy-egy csónak sok célt szolgálhat. A választásunkat meghatározhatja, hogy a nyaraláson mivel is szeretnénk eltölteni az időnket.

Így javíthatod a talaj minőségét, ha szántófölded van!

Így javíthatod a talaj minőségét, ha szántófölded van!

A talaj minőségének javítása többféle módon is lehetséges.

A robotok oldanák meg a mezőgazdaság problémáit

A kényelmetlen munkák elvégzése hozhatja meg a robotok sikerét

Nagyívű projektben próbálják a felszámolni a mezőgazdaságban jelentkező problémákat.