A NASA űrtechnológiával támogatná a termelőket

Környezetbarát megoldás, ami eközben a termelés elősegítésére is koncentrál. Ennek létrehozása a célja a NASA Harvest és a CropX közös projektjének.
A NASA űrtechnológiával támogatná a gazdálkodókat

A NASA beszámolója szerint a fenntartható gazdálkodás kialakítása a cél az együttműködéssel, ami az amerikai gazdálkodóknak úgy biztosítanának, hogy elérhetővé teszik számukra a szükséges adatokat és információkat. Ezeket a műholddal begyűjtött adatokat biztosítaná a NASA Harvest, amihez az a nélkülözhetetlen tudás társulna, amit a földminőség analitikával foglalkozó CropX biztosítana a talaj vizsgálatával.

Globális cél, hogy a gazdálkodással kapcsolatos döntéshozatalok ezen információk birtokában javuló tendenciát mutassanak, hogy elősegítsék a termelés hatékony, de eközben a környezetre gyakorolt negatív hatások csökkentésével járó módszerének minél gyakoribb alkalmazását.

A tesztidőszak egy arizonai lucernafarmon 12 hónapig tart majd, ahol a NASA műholdjainak segítségével olyan adatokat nyernek majd ki, amikkel könnyebben megismerhető például a vízfelhasználás, a talajminőséggel és a földhasználattal kapcsolatok információk, valamint a hozam előrejelzés.Mivel az emberiség számára, így a mezőgazdaság számára is a talaj állapotának kérdése létfontosságú, ennek egészsége és a tápanyag hasznosítása határozza meg, hogy miként alakulhat az élelmiszerellátás, illetve élelmiszerbiztonság. A termelők munkájának jobb megismerésével könnyebb lesz a hatékonyság növelése is. Az adatokkal való küzdelem a fenntartható jövőért és mezőgazdaságért újabb reményteli példája ez az együttműködés, amihez mindkét fél nagy reményeket fűz.


Kapcsolódó cikkek

Robotizált betakarítás készülődik Hollandiában

Robotizált betakarítás készülődik Hollandiában

Egyedül ismeri fel és takarítja be a brokkolit az okos robot.

Felfújható csónak nem csak halászoknak

Felfújható csónak nem csak halászoknak

Egy-egy csónak sok célt szolgálhat. A választásunkat meghatározhatja, hogy a nyaraláson mivel is szeretnénk eltölteni az időnket.